Formular 2%

Conform art. 84, alin. 2 din Codul Fiscal, orice contribuabil, poate dispune directionarea a 2% din impozitul pe venit, platit statului, catre orice organizatie non-guvernamentala (asociatie, fundatie etc.) doreste. Practic in acest fel dvs. transmiteti statului modul in care doriti sa fie cheltuita o parte din impozitul dvs. pe venit. Atentie, aceasta suma nu reprezinta o sponsorizare sau donatie, ci este, in esenta, o parte a impozitului pe venit deja achitat, care este directionata de catre fiecare cetatean in parte catre entitatea dorita de acesta !

Daca doriti ca, prin redirectionarea a 2% din impozitul pe care dumneavoastra l-ati platit statului pentru salariile din anul 2012, sa sprijiniti activitatea Asociatiei Universitur, completati si depuneti, pana la data de 25 MAI 2013, formularul 230 pe care il puteti gasi precompletat urmand linkul urmator: formular 2 %

Formularul se completeaza de mana, in doua exemplare, din care unul ramane la contribuabil.

Completati cu datele de identificare (pct. I) si semnatura. Restul rubricilor nu sunt obligatoriu a fi completate.

Daca nu cunoasteti suma corespunzatoare a 2% din impozit, puteti lasa casuta necompletata, deoarece, cf. art. 84, alin. 3 din Codul fiscal: “…Organul fiscal competent are obligatia calcularii, retinerii si virarii sumei reprezentand pana la 2% din impozitul datorat …”

Depuneti formularul DIRECT la registratura organului fiscal sau trimiteti formularul prin posta, cu scrisoare recomandata, la Administratia Finantelor Publice a localitatii de domiciliu.

VA MULTUMIM PENTRU SPRIJINUL ACORDAT ! 

Leave a Reply