Labyrinth of Conflicts

labyrinth-of-conflicts

”Labyrinth of Conflicts” este primul proiect Tineret în Acțiune organizat de Asociația Universitur. Este și primul proiect depus și este o mare bucurie pentru noi că a și fost acceptat.

Scopul proiectului este de a favoriza conștientizarea unor subiecte precum conflictele interculturale, stereotipurile culturale, valorile sociale, excluziunea socială, toleranța și importanța multiculturalismului și de a încuraja tinerii să se implice activ în comunitățile lor, luând o poziție de cetățeni europeni și transformându-și ideile în acțiuni care să creeze o societate mai bună, mai tolerantă și mai interesată de înțelegerea diversității.

Temele principale ale proiectului sunt conflictul intercultural și migrațiile. Fenomenul migrațiilor va fi evidențiat pe tot parcursul schimbului și de aceea ne-am gândit că ar fi interesant să punem față în față două țări sursă (România și Bulgaria) și două țări destinație (Italia și Germania).

Schimbul de tineri a avut loc în perioada 26 iunie – 4 iulie 2012 în satul Corbi din județul Argeș. 24 de tineri din Italia, Germania, Bulgaria și România s-au întâlnit în România pentru a pune în discuție problema migrației în Europa, a conflictului intercultural, a stereotipurilor etnice și naționale și a modului în care toate aceste lucruri ne afectează viața de zi cu zi și viitorul. Inovația propusă de noi este abordarea acestor probleme cu ajutorul teatrului labirint – un tip de teatru participativ ce încurajează atât introspecția cât și ascultarea celuilalt și înlesnește comunicarea propunând întâietatea limbajului non-verbal.

Leave a Reply