Minorities Through Education

minorities-through-education

Minorities through Education

Curs de formare organizat de Útilapu Hálózat, Ungaria  (prin programul Tineret în Acţiune)

Perioada: 28 iulie – 04 august 2012

 Minorities through Education este un curs internațional de training bazat pe educație non-formală și învățare prin experiență care are drept țintă dezvoltarea unui material educațional despre minorități adresat tinerilor aparținând majorității, cu scopul de a îmbunătăți nivelul de înțelegere și de toleranță.

Persoane care lucrează cu tinerii în diferite regiuni ale Europei sunt invitate aici pentru a putea dobândi o viziune largă asupra diferitelor probleme ale minorităților și a diferitelor practici educaționale.  Participanții vor discuta despre felul în care sunt privite minoritățile în educația formală și non-formală, prezentându-și propria realitate și problemele minorităților din fiecare țară în parte.

Comparând diferitele imagini pe care tinerii și le construiesc în urma informației primite prin educație formală și mass media, participanții vor putea identifica lipsa de cunoaștere. Cea de-a doua parte a trainingului va prezenta cele mai bune practici ale diferitelor organizații care lucrează în domeniu. Astfel, participanții vor putea crea un material educațional și, mai târziu, vor putea implementa soluții în propria țară folosind metode educaționale non formale.

În timpul trainingului va fi creată o platformă on-line pe care toate materialele vor fi disponibile tuturor celor implicați, oferindu-le posibilitatea de a împărtăși informații despre modul în care acestea pot fi utilizate în practică

Locația: Ungaria, aproape de Budapesta

Organizația gazdă: Útilapu Hálózat – Hungary

Organizații partenere:

1. European Youth Initiative “Freedom for Change – Sweden

2. Our Generation for future – Georgia

3. Youth Club „Social Diplomacy” – Russia

4. United Nations Association of Turkey – Youth Section – Turkey

5. “Sksel a” Youth Initiative – Armenia

6. PRONI Center for Youth Development – Bosnia and Hercegovina

7. YAP (YOUTH ACTION FOR PEACE) IT – Italy

8. Association Centre for Youth Activity – FYROM

9. Post Research Institute – Cyprus

10. UNIVERSITUR Association – Romania

11. Peer Educators Network – Kosovo

Leave a Reply