În țară

Tineret în acțiune:

Tineret în Acțiune” (Youth in Action) este programul Uniunii Europene care susține activitățile de învățare nonformală pentru tineri, prin finanțarea de proiecte. Programul, cu finanțare de la Comisia Europeană, vizează promovarea cetățeniei active în rândul tinerilor, dezvoltarea sentimentelor de solidaritate și toleranță, sprijinirea înțelegerii reciproce între tinerii din diferite țări, promovarea cooperarii europene și contribuția la îmbunătațirea calității sistemelor de sustinere a activității de tineret.

Grundtvig:

Grundtvig este programul Uniunii Europene care își propune să ofere alternative educaționale și să îmbunătățeasca accesul celor care, indiferent de vârsta, doresc să dobândească noi competențe prin forme de educația adulților. Grundtvig vine în întâmpinarea nevoilor de predare / învățare ale adulților și se adresează instituțiilor sau organizațiilor care asigură sau facilitează educația acestora.

Școala Altfel:

Programul ”Să știi mai multe, să fii mai bun!” se desfășoară la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, într-o săptămână din al doilea semestru şcolar cu un orar special format doar din activităţi cu caracter non-formal.

Programul își propune implicarea, deopotrivă, a elevilor și a dascălilor, în activități extracurriculare și extrașcolare, interesante, care să le valorizeze talentele, preocupările extra-şcolare şi competenţele în domenii cât mai diverse şi interesante.

Stagii de practică:

Agenția de turism Zepelin Tour (www.zepelintour.ro) în colaborare cu Asociația Universitur a lansat în octombrie 2012 un program de internship dedicat studenților la Geografia Turismului. Acest program oferă studenților din ciclul de licență posibilitatea de a lucra într-o echipă de tineri profesioniști și de a învăța din experiența lor atât în ceea ce privește activitățile tipice într-o agențe de turism cât și în ceea ce privește managementul propriei afaceri

Book Crossing:

Bookcrossing este o comunitate de iubitori de carte care eliberează cărți în lume și apoi le urmăresc călătoria. Cei care prind o carte liberă urmează instrucțiunile de pe etichetă și intră pewww.bookcrossing.com pentru a vedea pe unde a mai fost cartea și pentru a scrie o notă în jurnalul ei pentru ca alți Bookcrosseri să știe că e pe mâini bune.

Prelegeri:

Tururi:

Leave a Reply